LifestyleUtile

5 electrocasnice pe care nu le cureti niciodata desi ar trebui

0

Casa ta este plină de dispozitive electronice precum televizoare, laptopuri și tablete care îți fac viața mai ușoară, mai productivă și mai distractivă. Arată-le puțină dragoste – și păstrează-ti toata familia mai sănătoasa – păstrându-le curate. Iată cum.

Electrocasnicele ocupă un loc esential în viața noastră de zi cu zi. Le atingem în mod repetat, le împărtim cu ceilalți membri ai familiei și totuși, în general, nu le includem în rutina noastră de curățare obișnuită – și asta este o mare greșeală.

La fel de important precum este să vă mențineți mâinile curate, este sa pastrati si electronicele curate si igienizate, astfel încât să nu devină generatoare de bacterii si germeni.

Citiți mai departe pentru a afla câteva trucuri rapide pentru a curata mai usor aparatele electronice obișnuite.

O notă importantă: Spre deosebire de alte articole din casa dvs., dispozitivele electronice sunt acoperite cu finisaje speciale și conțin componente electrice care pot fi sensibile la substanțele de curățare și abrazive dure. Verificați întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a încerca să curățați un dispozitiv pentru a vă asigura că nu îl deteriorați în acest proces.

 Electrocasnice pe care nu le cureti, desi ar trebui

1. TELEFOANE MOBILE, TABLETE SI LAPTOPURI

Nu este doar un zvon murdar: fiecare centimetru pătrat al telefonului mobil este acoperit cu aproximativ 25.127 de bacterii. Mai mult decat intr-o toaleta publica.

Deși puteți achiziționa lichide de curățare speciale sau lumini UV pentru a vă dezinfecta ecranele acestor dispozitive, este mai ușor să umeziți o cârpă din microfibră cu un amestec de 60% apă și 40% alcool izopropilic și să ștergeți ecranele zilnic. Pânzele din microfibră sunt cele mai bune pentru că nu vor zgâria suprafețele.

2. CASTILE AUDIO

Acestea sunt in contact direct cu pielea ta. În timp, acestea sunt acoperite cu transpirație și ceară, precum și praf și murdărie. Pentru căștile peste ureche, cel mai bine este să le ștergeți cu o cârpă din microfibră umezită cu puțină apă și săpun și apoi lăsați-le să se usuce la aer. Căștile care intră în canalul urechii trebuie curățate doar cu o cârpă uscată din microfibră (fără umiditate sau soluție de curățare). . Ar trebui să curățați săptămânal căștile și căștile.

3. CONSOLELE & CONTROLERELE

Consolele de joc și controlerele lor trebuie curățate deseori pentru a menține germenii sub control și pentru a funcționa eficient. Curățați controlerele în același mod ca o telecomandă. Nu deschideți însă consola pentru a o curăța; lasă asta profesioniștilor. Consola si controlerele se șterg  săptămânal, dar daca cineva este bolnav, curățați controloarele după fiecare utilizare.

4. ROUTERELE WIRELESS

Cei mai mulți dintre noi nici nu ne gândim la aceste cutii esențiale până nu încetează să funcționeze. Adesea sunt ascunse într-un colț, cat mai putin vizibile. Cele care trăiesc pe podea se acoperă cu praf și părul animalelor de companie. Insa aceste cutii au orificii de aerisire care ajută la eliberarea căldurii pe care o generează, asa ca au nevoie de o curățare săptămânală pentru a-l păstra în stare bună de funcționare.

5. TELEVIZOARELE

Stergeți-le cu o cârpă din microfibră înmuiată în apă caldă amestecată cu o picătură de săpun de vase. Curățarea telecomenzii, însă, necesită ceva mai multă muncă. Începeți prin a deschide spatele telecomenzii și a scoate bateriile. Agitați cu ușurință telecomanda pentru a scoate orice urme de firimituri, apoi folosiți aer comprimat pentru a îndepărta resturile persistente de la fisurile dintre butoane. Apoi, înmuiați o cârpă de microfibră într-o soluție de 60 până la 70% alcool și ștergeți suprafața. Folosiți un tampon de bumbac înmuiat în alcool pentru a curăța în jurul butoanelor. Lăsați telecomanda să se usuce, apoi înlocuiți bateriile. Curățați săptămânal ecranele TV și telecomenzile, dar dacă cineva din casă este bolnav, curățați telecomanda în fiecare zi.

Cum se spală hainele pentru a le dezinfecta de coronavirus

Previous article

Se redeschid primele cafenele in capitala

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Lifestyle