Constructii si Amenajari

Cauti vopsea lemn? Iata ghidul pas cu pas pentru vopsirea corecta a suprafetelor din lemn

0
vopsea lemn

Un strat proaspat de vopsea lemn poate oferi mobilierului sau elementelor de amenajare un aspect interesant, nou, contribuind la schimbarea decorului exterior sau interior. Fie ca este vorba despre o piesa de mobilier, fie ca este nevoie de vopsirea unui element nou construit, va fi nevoie sa acorzi atentie pregatirii suprafetelor, inainte de aplicarea vopselei selectate. Totodata, este nevoie de investitie in materiale si ustensile de calitate pentru lucrarile de vopsire lemn, pe care le vei putea folosi multi ani de la achizitie.

Pentru a-ti asigura reusita proiectului, iti recomandam sa pornesti de la urmatoarele aspecte:

  1. Obiectul sau tipul de suprafata ce urmeaza a fi vopsita.
  2. Ce suprafata aproximativa are?
  3. Cum vrei sa arate rezultatul final? Mat sau lucios, cu fibra lemnului la vedere sau acoperita?
  4. Obiectele necesare care sa te ajute in procesul de vopsire.

Ghid complet – Vopsirea corecta a suprafetelor din lemn, pas cu pas

Te poti ocupa de urmatorul proiect care necesita vopsirea lemnului utilizand ghidul detaliat pentru lucrari efectuate corect. De la selectarea formulei potrivite, la dotarea cu ustensilele de aplicare a vopselei, baitului sau uleiului, pregatirea suprafetei si pana la respectarea recomandarilor de aplicare – vei afla tot ce trebuie sa stii pentru un proiect de tipul DIY, vopsirea periodica gardului sau lucrari ample de renovare si reconditionare.

Alegerea unei formule potrivite de vopsea pentru lemn

Chiar si atunci cand este vorba despre improspatarea culorii gardului din gradina sau a unui spatiu de depozitare, care nu se afla la vedere, este extrem de important sa fie folosita vopsea de lemn, formula special creata pentru acest tip de suprafete.

Mai apoi, va fi nevoie sa identifici care sunt tipurile de lucrari de vopsire pe care le vei desfasura, existand formule speciale pentru diferite aplicatii, cu recomandari speciale de utilizare:

  • Vopsea de interior pentru lemn: compatibila cu o multitudine de suprafete din lemn, piese de mobilier, care sunt regasite in interior.

Recomandate:

vopsea lemn interior tikkurila

Vopsea lemn Feeling furniture

vopsea lemn satinat

Vopsea lemn Brionature Satinat

  • Vopsea de exterior pentru lemn: formulele create pentru suprafete exterioare, ce prezinta proprietati cheie pentru durabilitate la factorii de mediu. 

Recomandate:

vopsea lemn exterior VALTTI OPAQUE

Vopsea lemn exterior VALTTI OPAQUE

Ulei pentru lemn exterior Valtti_Puuoljy

Ulei pentru lemn exterior Valtti_Puuoljy

  • Vopsea pentru lemn, de folosit la exterior si interior: pentru tocuri de usa, ferestre si rame din lemn.
  • Vopsea antirugina sau cu proprietati anticorozive: formula ce confera protectie suprafetelor metalice care sunt expuse agentilor atmosferici. Acest tip de vopsea asigura acoperire excelenta si protectie antioxidanta.

De retinut faptul ca multe dintre tipurile de vopsele lemn sunt potrivite si pentru vopsirea metalului, un criteriu pertinent de selectie atunci cand vizezi aplicarea de vopsea pe mai multe suprafete, la interior sau exterior.

O atentie deosebita trebuie acordata in momentul achizitionarii de vopsea, intrucat exista formule speciale pentru pardoseli din lemn, care nu se incadreaza in categoria celor optime pentru piese de mobilier si alte elemente de amenajare din interior si exterior.

  1. Pregatirea suprafetelor

In functie de proiect, suprafata trebuie pregatita in prealabil: proiectele noi cu lemn au nevoie de slefuirea usoara a suprafetelor, pentru a deveni netede, unele au nevoie de curatare, degresare, in timp ce unele piese de mobilier pot avea nevoie chiar si de mici reparatii, esentiale pentru un proiect de reconditionare.

  1. Aplicarea unui strat de primer

Lemnul este un compus organic si are tendinta naturala de a absoarbi orice vopsea pe care o aplicati, ceea ce va afecta calitatea produsului final. Aplicarea unui strat de primer va oferi o baza mai uniformă si un finisaj mai aspectuos proiectului dvs. Luati in considerare tipul de lemn pe care il vopsiti pentru a determina cat de mult grund veti aplica.

Recomandare:

PRIMER ANTIRUGINA PE BAZA DE APA – TIXE

PRIMER ANTIRUGINA PE BAZA DE APA – TIXE

De asemenea, este foarte important sa protejam lemnul impotriva carilor, insectelor si a termitelor. Daca lemnul utilizat nu a fost tratat in acest sens va propunem un tratament excelent in acest sens care are rol si de grund.

Recomandare:

Tratament_lemn_multiefect_5L_V33

Tratament multiefect pentru lemn

  1. Aplicarea vopselei

Formulele actuale de vopsele pentru lemn sunt usor de aplicat, incat chiar si un novice se va descurca sa o aplice vopseaua fara probleme. Va fi totusi nevoie de respectarea indicatiilor de curatare, slefuire, respectiv a recomandarilor de finisare, daca este cazul.

Cum se aplica vopseaua cu o pensula?

  • In primul rand, avei grija sa nu existe prea multa vopsea pe pensula. Aplicarea se face, de preferat, dintr-o singura miscare, dintr-un capat in altul, acolo unde suprafata o permite.
  • Prea multa presiune exercitata in momentul vopsirii, va lasa urme liniare inestetice, cauzate de perii pensulei.
  • Nu incarcati sa economisiti timp prin aplicarea unui singur strat gros de vopsea. Rezultatul va fi mult mai bun daca aplicati doua straturi subtiri de vopsea.
  •   Udati pensula cu apa inainte de a o baga pentru prima data in vopsea.
  •   Respectati procentul de diluare mentionat in fisa produsului, care de multe ori este diferit la prima mana fata de cea de-a doua.

Cum se aplica vopseaua cu un trafalet

Un alt instrument care poate fi utilizat pentru aplicarea vopselei este trafaletul.

  Rolele mai mici se utilizeaza la vopsirea lucrurilor de dimensiuni mai mici, precum mobila.

  Nu exercitati multa presiune pe trafalet in  momentul vopsirii, in incercarea de a scoate orice urma de vopsea din el.

  O miscare usoara va elimina orice urma vizibila care ar putea ramane in urma rolei de trafalet, determinand o vopsire uniforma.

    Lungimea parului de la trafalet se va alege in functie de tipul de vopsea – par mai scurt pentru baituri, lacuri si vopsele pe baza de solventi, par mai lung pentru cele mai vascoase.

Vedeti: Sculte si unelte pentru vopsit

Un trafalet foarte ieftin va cauza de cele mai multe ori probleme – fie nu va rezista mult timp, fie rezultatul final nu va fi unul satisfacator. Iti recomandam sa-ti indrepti atentia catre un trafalete cu rola din material de lana. Diferenta o vei observa cu siguranta!

Pentru aplicari pe suprafete mai mari, cum ar fi garduri, case de lemn, panouri de lemn va sfatuim sa alegeti un pistol sau o masina de vopsit WAGNER, costul acesteia se amotizeaza de regula de la primul proiect. Viteza de aplicare creste de 7-10 ori.

  1. Finisarea lucrarii

Suprafata vopsita poate fi protejata suplimentar prin aplicarea unui lac potrivit tipului de lemn vopsit. Nu omite acest pas, mai ales daca este la recomandarea unui specialist. Asemeni vopselelor lemn, lacurile pentru protectie sunt disponibile in formule pentru interior si exterior.

  1. Bucura-te de rezultatul final!

Odata ce ai terminat cu etapa de vopsire, lasa-i un ragaz suficient pentru a se usca. Rezista tentatiei de a atinge suprafata proaspat vopsita, pentru a nu lasa urme inestetice. Apoi relaxeaza-te in voie cu gandul la urmatorul tau proiect de amenajare.

Prostaff – magazin furnizor de vopsea lemn si ustensile pentru vopsire

Un proiect de succes este realizat cand este planificat cu atentie. Pentru rezultate optime atunci cand demarezi un proiect de vopsire a obiectelor din lemn, spre a da un nou suflu incaperilor si spatiilor exterioare, opteaza pentru cumpararea de vopsea lemn si accesorii utile dintr-un magazin specializat – beneficiezi de recomandarile profesionistilor si vei gasi articole de calitate, pe care le poti utiliza pentru o perioada indelungata.

Date de contact

Telefon – 0721 203 933 / -722 589 860

Mail – office@prostaff.ro / magazin@prostaff.ro

Website – www.pro-staff.ro

Trotinetele electrice Lime – disponibile de acum din aplicatia Uber

Previous article

Tot ce trebuie sa stii despre parvoviroza: preventie, simptome, tratament

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *