Utile

Fibra carbon pentru ambarcatiuni navale – cum sunt utilizate materialele de ultima generatie pentru aplicatii de exceptie

0
fibra-carbon-ambarcatiuni-navale

Gama West System – Ce produse din fibra carbon sunt recomandate pentru aplicatiile din domeniul intretinerii barcilor?

Structura fibrei de carbon prezinta proprietati deosebite, care permite rezistenta la temperaturi ridicate sau scazute. De aceea, fibra de carbon este disponibila in mai multe forme, dimensiuni si structuri: tesaturi de carbon, benzi de carbon cu tesatura plana sau benzi carbon unidirectionale.

Pentru lucrari de reparatie sau intretinere optime si proiecte de constructie realizate corect, este esential sa alegeti materialele de ranforsare adecvate. Astfel, cele mai cunoscute materiale compozite care se imbina perfect cu rasinile epoxidice formule pentru barci sunt: fibra carbon, fibra aramida, fibra sticla.

Materiale ranforsare – fibra carbon sunt disponibile sub diferite forme si dimensiuni, pentru ca fiecare client sa aiba optiunea de a selecta doar necesarul pentru proiectul demarat:

– Tesatura de carbon cu latime 1000mm (detalii dimensiuni: 200g/m²; grosime – 0,30mm): tesaturile fibra de carbon sunt create pentru imbunatatirea rezistentei la intindere si compresiune a laminatelor compozite.

 – Benzi tesatura plana din fibra de carbon cu latimi de 50mm sau 75 mm (detalii dimensiuni: 232g/m²; grosime – 0,37mm): benzile cu tesatura plana sunt folosite pentru optimizarea rezistentei la tractiune si comprimare.

 – Benzi unidirectionale fibra carbon cu latime 50 mm sau latime 75 mm (detalii dimensiuni: 232g/m²; grosime – 0,37mm): sunt fabricate pentru a raspunde exigentelor de rigiditate dupa o directie, cu scopul de a creste rezistenta la tractiune si compresiune. Pentru a facilita umezirea si operarea materialului, benzile sunt fixate cu tesaturi din fibra sticla.

Care sunt motivele pentru care BoatFix comercializeaza si recomanda produsele West System?

Fiecare sistem epoxidic prezinta anumite caracteristici proprii – formula, calitatea materiilor prime utilizate si compatibilitatea cu mediul marin si alte medii supuse unor conditii extreme de operare. Produsele West System se diferentiaza de alte produse similare, produse de alte marci prin faptul ca sunt calitative si ideale pentru mediul marin, avand toate proprietatile mecanice si fizice echilibrate corespunzator.

Produsele sunt realizate pentru lucrari de constructie sau reparatii ambarcatiuni, fiind rezultatul unei lungi perioade de cercetare, cunostintele aplicate ale unor specialisti cu experienta.

Constienti de cerintele acestui domeniu, reprezentantii BoatFix au ales sa distribuie doar produsele care bifeaza toate cerintele domeniului marin – atat pentru constructii si reparatii barci, dar si pentru alte domenii care presupun rezistenta si alte proprietati ale materialelor West System.

Pe langa materialele de ranforsare din fibra carbon, in catalogul Boatfix veti vizualiza si alte produse compozite, disponibile in diferite variante:

– Fibra sticla: banda de fibra sticla, tesatura plana fibra sticla, tesatura diagonala fibra sticla;

– Materiale compozite aramida: benzi cu tesatura plana;

– Materiale compozite hibride: material hibrid carbon-aramida;

 Totodata, puteti selecta din magazinul online si alte produse necesare pentru realizarea reparatiilor:

–        Intaritori: formule pentru acoperire, intaritori formula lenta, intaritori cu formula rapida;

–        Aditivi: pulbere de aluminiu, pudra de grafit, aditiv de colorare, aditiv acoperire de protectie, aditiv pentru majorarea rezistentei la foc;

–        Rasina epoxidica West System cu diferite gramaje;

Toate produsele prezentate sunt disponibile pe www.boatfix.ro, impreuna cu preturile exprimate in euro si alte detalii necesare plasarii unei comenzi. Pentru alte intrebari legate de utilizarea materialelor fibra carbon, reprezentantii serviciului de relatii cu clientii va stau la dispozitie.

 —————————————————–

Date de contact

Telefon – 021 320 44 70

Mail – office@boatfix.ro

Adresa – Calea Vitan, Nr.23, Et.6 – Sector 3, Bucuresti

Cauti o firma de colectare hartie din Bucuresti?

Previous article

Cand sa chemi un instalator Bucuresti si cum gasesti unul priceput?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile